top of page

LAMMUPPFÖDNING

Logo Grön text Transparant.png

- Gotlandsfår på gården -

Gotlandsfåret är Sveriges vanligaste fårras och genom sin rörlighet och goda förmåga att utnyttja varierande betesmarker är gotlandsfåret mycket lämpligt för nordisk landskapsvård.

 

De är kända för sina goda moders egenskaper och för att ha lätta lamningar. Dessa egenskaper är viktiga för oss som har andra jobb utanför gården. Vi vill ha lättskötta friska djur som klarar av att ta hand om sina lamm på ett bra sätt.

LAMMEN PÅ GÅRDEN

2019 började vi sälja lammprodukter på gården. Tanken på att kunna erbjuda lammkött lokalt ifrån djur som levt ett bra liv på vår gård kändes lockande. När vi fick möjlighet att samarbeta med Skara Lammslakteri  som bara ligger 45 minuter bort så var saken klar. Våra lamm föds på våren och betar utomhus på markerna runt vår gård under hela sommaren.

 

På hösten körs dom sedan i egen transport till Skara och vi får tillbaka vakuumpackade styck detaljer i färdiga köttlådor. De flesta lamm förbokas och hämtas direkt av kund. En del förädlas och blir korv som tillverkas lokalt både i samarbete med Restaurang Känsla i Hjo och Gräskärrs vilt i Tibro. Vi tar även hem några lamm och säljer köttet i vår gårdsbutik eller via REKO-ring

Logo Grön text Transparant.png
Lamm | Webb.jpg

MOFALLA LAMM

Logo Grön text Transparant.png

- Lokalt producerat med omtanke -

Finns det något godare än en örtmarinerad vitlöksdoftande lammkotlett som vänds på grillen en solig sommarkväll.

 

Vetskapen om att köttet som ligger på grillen dessutom kommer ifrån djur som haft ett bra livs gör inte saken sämre. Kött ifrån djur som betat gräs större delen av sitt liv är mört och saftigt och smälter i munnen. Lammkött tillagat korrekt är oslagbart!

Du hittar produkter från våra lamm i vår gårdsbutik!

bottom of page